Geslaagd

De laatste tijd was een tijd van deadlines en examens en haast. Een tijd van spanning en stress maar vertrouwen in een goede uitkomst. En dat vertrouwen bleek terecht, want ik ben officieel geslaagd voor mijn opleiding. Begin februari neem ik mijn diploma in ontvangst en die nacht erna stap ik in het vliegtuig richting Valencia met een aantal van mijn medezusters. Een welverdiende stedentrip waarbij de wijn vermoedelijk rijkelijk zal vloeien.

Zo groot als de opluchting en euforie nu is, zo hard ging de gedachtentrein in mijn hoofd even geleden. Ik heb me nog nooit zo onzeker over mijn kwaliteiten als verpleegkundige gevoeld. Straks is het echt en moet ik het alleen doen. Eigenlijk helemaal niet, want er zijn te allen tijde behulpzame collega’s die willen helpen. Maar auto rijden leer je toch ook pas echt als je je rijbewijs hebt gehaald?

Dit is weer zo’n mijlpaal in je leven die je aan het denken zet. Over wat de volgende stappen zijn en waar je nu eigenlijk precies gelukkig van wordt. Over hoe je je leven in wilt delen en waar je ambities liggen.

Alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik een tijdje niets op papier wilde zetten. Ik wilde niet delen omdat er niets te delen viel. Omdat ik het even te druk had met afstuderen en vooral: mezelf.

De komende tijd staan er ontzettend leuke dingen voor de boeg. Feestje hier, festivalletje daar, kerst en als klap op de vuurpijn luid ik het nieuwe jaar in aan de andere kant van de wereld. Ik mag in mijn handjes knijpen met de fijne mensen om me heen en ben vooral heel trots op wat ik heb bereikt. Ik heb er hard voor moeten knokken, maar ik heb straks toch echt dat papiertje in handen. En wat er dan komt? Geen idee. Ik laat het allemaal lekker op me af komen. Vooral heel veel genieten.

3 Comments

  1. Gefeliciteerd Mel! Ik ben werkzaam als content manager bij V&VN en wil graag met je in contact komen! Wil je mij een mailtje sturen met je contactgegevens? Dat zou superfijn zijn!
    Groetjes,
    Paola, content manager V&VN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *